Dernek Olarak Okan Sezgin ve Erdin Güder’i Ağırladık

WhatsApp Image 2017-01-24 at 15.44.50
Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu (TKDK) İl Koordinatörü Okan Sezgin ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) İl Koordinatörü Erdin Güder Derneğimiz davetlisi olarak ilçemize geldiler.

24 Ocak 2017 Salı günü ilçemize gelen Sezgin ve Güler, Belediye Başkanı Bayram Öztürk ve Kaymakam Kudret Kurnaz’ı makamında ziyaret ettiler.

Saat 14:30’da Belediye toplantı salonunda başlayan toplantının açış konuşmasını Dernek Yönetim Kurulu Başkanımız Kadir AYDOĞAN yaptı. Kuruluşundan bugüne kadar yaptığı faaliyetleri anlatan Aydoğan; “Taşova’nın Tarımsal konuda kalkınabilmesi için lokomotif olmayı hedefliyoruz.” dedi.

Söz alan TKDK İl Koordinatörü Okan Sezgin “Bir ay önce yine Taşova’daydık. İPARD ve TKDK ile ilgili sizlere 15 günlük seminer vermeyi planlıyoruz. Göçü tersine çevirmek gayemiz.”

Erdin Güder ise yaptığı konuşmada: “Kalkınma Ajansları 2009’da faailyete girdi. Amasya, Samsun, Tokat ve Çorum OKA’yı teşkil ediyor. Merkezimiz Samsun, Kalkınma Bakanlığı’na bağlı bir kurumuz. Bölgesel planlama yapıyoruz. 10. kalkınma projesi dahilinde çalışmalar yapıyoruz. Bugüne kadar 24 milyon TL’lik yatırıma imza attık. TKDK ile örtüşen yanlarımız var ama Kırsal Kalkınma konusu dışında da çalışmalarımız var. Taşova’ya Organize Sera Bölgesi konusunu önemsiyoruz. Konuyu ilde ve bölgemizde anlatacağız.” dedi.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir