TAŞOVA’DA BİR İLK

“TAŞOVA YEG DERNEĞİ’NİN AHŞAP YAKMA VE DAĞLAMA EĞİTİMİ KURS SONU SERGİSİ” AÇILDI

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Taşova Yerel Eylem Grubu Derneği, Yerel Kalkınma Stratejisi kapasite geliştirme kapsamında, İlçe Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Gençlik Merkezi Müdürlükleri işbirliğiyle yürütülen “Ahşap Yakma ve Dağlama Sanatı Eğitimi ve Çerçeveleme Eğitimi” kursu sonunda, kurs süresince kursiyerlerce ortaya çıkarılan eserlerin yer aldığı serginin açılışı bugün İlçe Gençlik Merkezi salonunda gerçekleştirildi.


İlçe Belediye Başkan Vekili, TKDK İl Koordinatörü, İlçe kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri, İlçe Siyasi Parti Başkanları, il genel meclis üyeleri, İlçe Sivil Toplum Kuruluşları başkanları, ilçe halkı ve kursiyerlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen sergide konuşma yapan Dernek Başkanımız Kadir AYDOĞAN, derneğin kuruluşundan bugüne yapılan çalışmaları, faaliyetleri hakkında genel bilgilendirmeler yaparak, bu süreç içerisinde destekleri olan İlçe Kaymakamlığımız ve Belediye Başkanlığımıza, kamu kurum ve kuruluşlarına, STK’lara, dernek yönetim kurulu ve üyelerine, halkımıza teşekkür ederek bu tür projelerin ilçemizin kalkınmasında çok önemli rol oynadığını ve bundan sonraki projelerde de bu desteğin artarak devamını istedi. Bu kursun sonunda ortaya çıkan kapasite, gelişim ve eserler göstermektedir ki, bu tür çalışmalar vatandaşlarımız nezdinde önemli ve değerlidir. Dolayısıyla katılım sağlayarak emeğe ve sanata değer veren, kursta emeği geçen başta değerli eğiticileri olmak üzere herkese ve kursiyerlere kalbi teşekkürlerini arz ettiğini ifade etti.

TAŞİMDER VE BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN SÜRPRİZ ZİYARET

Belediye başkanımız Bayram ÖZTÜRK, Taşova İmam Hatipliler Derneği Başkanı Hüseyin AYTAŞ ve TAŞİMDER Yönetim Kurulu Üyelerinin derneğimiz ve atölyemize sürpriz ziyareti bizi ziyadesiyle memnun etti. Derneğimiz faaliyetlerini yakından takip eden başkanımız yapılan çalışmaların beklentilerinin üzerinde olduğunu ve ilçemiz için çok faydalı olacağını dile getirdi.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ BAYRAM ÖZTÜRK ve BELEDİYEMİZİN KIYMETLİ İDARECİLERİNDEN GÜZEL ZİYARET

2022 yılı yıllık uygulama planı kapasite geliştirme faaliyeti ve meslek edindirme faaliyeti kapsamında düzenlenen ahşap yakma sanatı eğitimi ve çerçeve yapım eğitiminde yapılan çalışmaları yerinde görmek için derneğimizi ve atölyemizi ziyaret eden Taşova Belediye Başkanımız Bayram ÖZTÜRK çalışmaları çok beğendiğini dile getirerek bu sanatın ilçemizde icra edilmesinin bizim için çok değerli olduğunu ifade etti. Belediye başkanımız Bayram ÖZTÜRK ve nazik eşi, belediyemizin kıymetli idarecileri ve kıymetli eşleri, AKP kadınkolları başkanı Dilek AKKÜL hanıma nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Tortum Uzundere YEG Derneğinden Ziyaret

Erzurumun Tortum ve Uzundere İlçelerinde faaliyette bulunan YEG Derneği Müdürü Musa HAN Derneğimizi ziyaret etti. Taşova YEG Dernek Başkanı Kadir ADOĞAN ve Dernek Müdürü Gülhan ÇAKIR ile Tortum Uzundere YEG Müdürü Musa HAN arasında yapılan görüşmede 2021 yılında yapılan faaliyetler ve 2022 yılında yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Derneğimiz yıllık uygulama planı kapsamında yapılan faaliyetlerinden Ahşap Yakma Sanatı ve Çerçeveleme kurslarında yapılan tablolar yerinde gösterildi. Taşova YEG bölgesindeki doğal güzelliği ile ön plana çıkan Boraboy Gölü donmuş kar kaplı muhteşem halini tanıtmak amaçlı kısa bir gezi yapılarak Taşova YEG bölgesi tanıtıldı. Tortum Uzundere YEG Müdürü Musa HAN’a nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederiz.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı kop.jpg
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı boraboy-gölü-musa-han-1030x773.jpg

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 11. Başvuru Çağrı İlanı Kapsamında Hibe Desteğinden Yararlanmak İsteyen Halkımızın Dikkatine

TAŞOVA YEREL EYLEM GRUBU DERNEĞİ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 14 ocak 2022 tarihinde Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302)Tedbiri için 11’ci Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır İlgili çağrı ilanına Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun  www.tkdk.gov.tr web adresinden ulaşılabilir.

 Bilindiği üzere yatırımın kabul edilmiş bir Yerel Kalkınma Stratejisine dayanması durumunda ilgili yatırım 302 tedbiri sıralama kriterleri kapsamında 10 puan alacaktır. 11. Çağrı ilanına ilişkin uygunluk kriterleri www.tkdk.gov.tr Linkinde yer alana Başvuru Çağrı Rehberinde açıklanmıştır. İlgili kriterleri taşıyan ve Derneğimizin Yerel Kalkınma Stratejisinin uygulama alanı içinde yatırım yapmayı planlayan potansiyel başvuru sahipleri Derneğimize Tavsiye Mektubu almak üzere Başvuru Çağrısının kapandığı 16/12/2022 Tarihine kadar başvuruda bulunabilirler.

Tavsiye Mektubu başvurusunda bulunacak başvuru sahiplerinin aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir:

  • Tavsiye Mektubu başvurusu Derneğimize yapılacaktır.
  • Tavsiye Mektubu başvurusu en geç başvuru çağrı ilanının kapandığı 16/02/2022 Tarihine kadar yapılmalıdır.
  • Tavsiye Mektubu sadece yatırımın uygulama adresinin Yerel Kalkınma Stratejimizin uygulama alanında bulunan ve ekte bulunan yerleşim yerleri sınırları içinde olan yatırımlar için verilebilmektedir.
  • Tavsiye mektubu için başvurulan yatırım konusu aşağıda belirtilen Yerel Kalkınma Stratejimizin öncelik temaları kapsamında olmalıdır.

Tema 1: Kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesine yönelik olarak kaliteli ürünleri, el sanatlarını ve diğer faaliyetleri içeren kısa tedarik zincirlerinin ve katma değerli ürünlerin geliştirilmesi

Tema 2: Yerel, doğal ve kültürel kaynakların kullanımına dayalı kırsal turizm ürünlerinin geliştirilmesi      

Tema 3: Topluluğun kültürel ve sosyal yaşamının geliştirilmesi ve yerel örgütlerin, derneklerin ve STK’ların (kadın grupları dahil) desteklenmesi

Tema 4: Yerel Eylem Grupları Ağı, en iyi uygulama değişimi, IPARD programının yayılması ve kırsal kalkınmaya yeni yaklaşımların öğrenilmesi

  • Tavsiye Mektubu başvurusu için aşağıda ekte yer alan Tavsiye Mektubu Talep Formu kullanılmalıdır.

HALKIMIZIN DİKKATİNE

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 11. Başvuru Çağrı İlanı

ON BİRİNCİ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 14 Ocak 2022 tarihinde On Birinci Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’dur.

Yatırımcıların Dikkatine

302 “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbiri kapsamında yapılacak başvurularda Taşova YEG’den tavsiye mektubu alan yatırımlar sıralama kriterlerinden 10 puan alacaktır.

Taşova Yerel Eylem Grubu Derneği Kapasite Geliştirme Faaliyetlerine Tam Gaz Devam Ediyor

Taşova YEG 2021 yılı yıllık uygulama planı kapasite geliştirme kapsamında dezavantajlı gruba giren kadınlara ve gençlere yönelik çerçeve yapım eğitimi düzenleyerek kadınlara ve gençlere meslek edinme fırsatı vermeye devam ediyor. Taşova YEG üyelerine yönelik düzenlenen yöresel ürünlerin pazarlanması, Amasya çiçek bamyası üretiminde ön sırada olan köylerden biri olan Çaydibi köyünde çiçek bamyanın pazarlanması konusunda eğitimler, Mülkbükü, Kırkharman ve Alpaslan köylerinde toplantılar düzenleyerek kırsalda kalkınma çalışmalarına devam ediyor.

TAŞOVA MESLEK YÜKSEK OKULUNDAN DERNEĞİMİZE ZİYARET

Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksek Okulu Sekreteri Muammer GÖKÇE ve kıymetli eşi Hatun GÖKÇE derneğimizi ziyaret etti. Derneğimiz faaliyetlerini yakından takip eden Taşova MYO Genel Sekreteri Muammer GÖKÇE, yapılması planlanan faaliyetler ve küçük projelerin ilçemizin kalkınmasında önemli bir rol oynadığını ifade etti. Nazik ziyaretleri ve manevi desteklerinden dolayı GÖKÇE ailesinin kıymetli bireylerinden Doktor Meryem NUR GÖKÇE, Taşova MYO Sekreteri Muammer GÖKÇE ve çok kıymetli Hatun GÖKÇE’ye teşekkür ederiz.

GÖYNÜCEK YEREL EYLEM GRUBU DERNEĞİNDEN DERNEĞİMİZE ZİYARET

Göynücek Yerel Eylem Grubu Derneği yönetim kurulundan Halil ALABUĞA, Şahin ATILGAN ve Musa Güneş derneğimizi ziyaret etti. Derneğimiz Yönetim kurulu başkan yardımcısı Yusuf YÜCEL ve dernek müdürü Gülhan ÇAKIR ile 2021 yılı YUP’ta yapılması planlanan proje ve faaliyetler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Derneğimizin, kapasite geliştirme faaliyetleri kapsamında, kurulan el sanatları eğitim atölyelesi için satın alınan makine ekipmanlar incelenirken, Göynücek YEG derneğinin kurduğu dokuma atölyesi ve çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu . Dernek müdürü Gülhan ÇAKIR, Göynücek Yeg Yönetim Kurulu üyelerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken başarılarının devamını diledi.