6.ODAK GRUP TOPLANTISI KIZGÜLDÜREN KÖYÜMÜZDE YAPILDI.

01

Yerel Kalkınma Strateji (YKS) Planının altıncı odak grup toplantısını, 14 Kasım 2018 Çarşamba günü, üzümü ve 1969 yılında yapılan göleti  ile ön plana çıkan, mübadele öncesi Rumlardan kalan kilise ve çeşmeleri bulunan Kızgüldüren köyümüzde, Hacıbey ve Güvendik’te yaşayan hemşehrilemizle birlikte gerçekleştirdik.

07

1924 yılındaki mübadele sonrası Yunanistan’ın Selanik kentinin Kayalar ve Kozlu bölgesinden halen mukim oldukları köylere yerleşen bu üç köyümüzü bir araya getirmiş olduğumuz toplantımıza, YKS Saha Ekibinden YEG Yönetim Kurulu üyesi ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Bünyamin Şahin, Taşova Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlama ekibinden YEG Derneği Başkan Yardımcısı Yusuf  Yücel, dernek Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Günaydın, Saha ekibinden Turan Yalçın, Güllü Çakmak, Taşova Mübadiller Derneği Başkanı Mustafa Garip, Avukat Cemal Yeniceli, Kızgüldüren köyü Muhtarı İlhami Eken, Hacıbey köyü Muhtarı Bilen Kara, Güvendik (Herizdağ) köyü Muhtarı Ahmet Çetin ve üç köyden üzüm üreticisi ve çiftçiler katıldılar.

Toplantımızda hazır bulunan katılımcılara anket formları dağıtıldı. Konu ile ilgili Ahmet Günaydın, derneğimizin kuruluş yapısını ve gayesini açıklarken, Yusuf Yücel YKS sürecini anlattı. Söz alan Bünyamin Şahin, Mustafa Garip ve Cemal Yeniceli  YEG ve Yerel Kalkınma Stratejisi konusunda bilgilerini paylaştılar. Daha sonra söz alan köy muhtarları ve üreticiler köyden kente göçün azaltılması konusunda görüşlerini bildirdiler.

02 03 04 05 06 08 09 10

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir