ILIPINAR (ÇERMİK) KÖYÜNDE ALT GRUP TOPLANTISI YAPILDI.

01

Yerel Kalkınma Strateji (YKS) Planı hazırlanması kapsamındaki alt gurup toplantısını, 1800’lü yılların sonlarında Gürcistan’ın Batum kentinden ilçemizdeki bulunduğu mevkiiye iskan edilen Ilıpınar (Çermik) köyünde gerçekleştirdik.

30 Kasım 2018 Cuma günü Ilıpınar köyü meydanında saat 13.30’da başlayan toplantıya; Muhtar Afacan Çetin,Taşova Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlama ekibinden YEG Derneği Başkan Yardımcısı Yusuf  Yücel, dernek Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Günaydın, YKS Saha ekibinden Güllü Çakmak YEG Gönüllüsü Yüksel Mercan ve köy halkı katıldılar.Toplantıda hazır bulunan katılımcılara anket formları dağıtıldı.

41 nüfusu ile ilçemizin en küçük köyü olan Ilıpınar’da kendine özgü farklı lezzetler ve organik reçel ezme gibi tatlarla Gastronomi festivali yapılması ön plana çıkarken, Ata yurtları olan Batum kenti ile irtibat kurularak festivale davet edilmeleri benimsendi.

Ahmet Günaydın, LEADER Yaklaşımını, YEG’in kuruluş yapısını ve gayesini açıklarken, Yusuf Yücel YKS sürecini anlattı. Söz alan vatandaşlar sorunlarını ve karşılaştığı güçlükleri dile getirdiler.

02 03 04 05 06

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir