ONUNCU ALT GRUP TOPLANTISI, 6 KÖYÜN KATILIMI İLE YAPILDI.

02

Yerel Kalkınma Strateji (YKS) Planı, onuncu alt gurup toplantısı 3 Aralık 2018 Pazartesi günü  ilçemizin Yeşilırmak kenarı ve D-100 karayolu üzerinde bulunan 6 köy muhtarlığı ve köy halkının katılımıyla Karabük Köyü Muhtarlığının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Saat 19.30’da Karabük Köy kahvesinde başlayan toplantıya; YKS Saha Ekibinden  Kaymakamlık Yazı İşleri Şefi Turan YALÇIN, Taşova Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlama ekibinden YEG Derneği Başkan Yardımcısı Yusuf  YÜCEL, dernek Yönetim Kurulu üyesi Ahmet GÜNAYDIN, 4 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mithat GÜL, Karabük Köyü Muhtarı Ali GÜL, Çambükü Köyü Muhtarı Adnan DÖNMEZ, Dörtyol Köyü Muhtarı Şehabettin GÜMÜŞ, Durucasu Köyü Muhtarı Serdar ÖZDEMİR, Ilıca Köyü Muhtarı Dursun BULUT, Yenidere Köyü Muhtarı  Kaya YILDIRIM ile altı köyden çiftçiler katıldılar.

Karabük Köyü Muhtarı Ali GÜL’ün açış konuşmasından sonra toplantıda hazır bulunan katılımcılara anket formları dağıtıldı. Konu ile ilgili Ahmet GÜNAYDIN, Derneğimizin kuruluş yapısını ve gayesini açıklarken, Yusuf YÜCEL YKS sürecini anlattı.

D-100 Karayolu kenarındaki bu altı köyümüzün anayol kenarını iyi kullanamadıkları, aynı yol kenarındaki Amasya merkez ve Erbaalı köylülere yola çekme payı konusunda toleranslı davranıldığını, kendilerine ait meyve-sebze satış yerleri için aynı hoşgörüyü göremediklerini ifade ettiler. Daha sonra söz alan köy muhtarları ve üreticiler Yeşilırmak’ın son yıllarda çok aşırı kirlendiğini, arazilere fayda yerine zarar verdiğini belirterek, 6 köyün faydalanabileceği bir Süt Toplama Merkezi istediler. Katılımcılar, karşılaştıkları diğer sorunları anlatarak köyden kente göçün azaltılması konusunda görüşlerini bildirdiler.

03 04 05 06 07

01

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir