YKS ÇALIŞMALARINA GÖKPINAR KÖYÜNDE DEVAM EDİLDİ.

06

Yerel Kalkınma Strateji planı çalışmalarına Gökpınar (Orusu) köyünde, ilçemizin kuzey kesiminde Gökdere Çayı çevresindeki dört köyün katıldığı toplantı ile devam edildi.

Toplantıda; Amasya’nın Orman Bölge Müdürlüğü olmasında orman varlığı ile en fazla orman envali bulunan ilçemizde neden bir orman ürünleri sanayi olmadığı gündeme geldi.

4  Aralık 2018 Salı günü Saat 19.30’da Gökpınar Köy konağında başlayan toplantıya; YKS Saha Ekibinden Kaymakamlık Yazı İşleri Şefi Turan YALÇIN ve Taşova Belediyesi personeli Ahmet GÜNDÜZ, Taşova Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlama ekibinden YEG Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ahmet GÜNAYDIN, Gökpınar Köyü Muhtarı  Metin ŞAHİN, Sofualan Köyü Muhtarı Recep YILMAZ, Karlık Köyü Muhtarı Yılmaz SERÇE, Yeşiltepe Köyü Muhtarı Hüseyin  ALTUNTAŞ ve dört köyden vatandaşlar katıldılar.

Toplantıda hazır bulunan katılımcılara anket formları dağıtıldı. Konu ile ilgili Ahmet GÜNAYDIN, Derneğimizin kuruluş yapısını ve gayesini Yerel Kalkınma Stratejisi sürecini anlattı. Söz alan muhtarlar ve üreticiler ittifakla Taşova- Ayvacık kara yolunun bir an önce bitirilmesini talep ederek, 4 köyün ortak faydalanabileceği palet, kazma-kürek sapı ağaç çay kaşığı, kürdan gibi mamullerin imalatının yapılacağı bir fabrika kurulmasını istediler. Daha sonra söz alan köy muhtarları ve üreticiler karşılaştıkları sıkıntılar ve köyden kente göçün azaltılması konusunda Karadeniz ikliminin olduğu bu yörelerde özellikle Fındık ve Ceviz fidanı için projeler yapılmasını istediler.

07 08 09 10 11 12 13 14

03 05 04 02

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir