ONİKİNCİ ALT GRUP TOPLANTISI 5 KÖYÜN KATILIMI İLE YAPILDI.

01

Yerel Kalkınma Strateji (YKS) Planı, onikinci alt gurup toplantısı 3 Aralık 2018 Pazartesi günü   Boğalı Dağı eteklerindeki 5 köy muhtarlığı vatandaşları ile  Ballıca Köyü Muhtarlığının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Saat 19.30’da Ballıca köy kahvesinde başlayan toplantımıza; Dernek Başkanımız Kadir AYDOĞAN, YKS Saha Ekibinden  Kaymakamlık Yazı İşleri Şefi Turan YALÇIN, Taşova Belediyesi personeli Ahmet GÜNDÜZ, Taşova Yerel Kalkınma Stratejisi Hazırlama ekibinden Dernek Başkan Yardımcımız Yusuf  YÜCEL, Dernek Yönetim Kurulu üyemiz Ahmet GÜNAYDIN, Ballıca Köyü Muhtarı  Engin BAYRAKTAR,  Dereli Köyü Muhtarı Ali VURAL, Devre Köyü Muhtarı Mustafa CABA, Güngörmüş Köyü Muhtarı Kemal YILMAZ,  Tatlıpınar Köyü Muhtarlığı adına Mevlüt ONAT ve Cemal ONAT, Ballıca Güzelleştirme Derneği Başkanı Mustafa DÜLGER ile vatandaşlar katıldılar.

Ballıca Köyü Muhtarı Engin BAYRAKTAR’ın açılış konuşmasından sonra toplantıda hazır bulunan katılımcılara anket formları dağıtıldı. Konu ile ilgili Ahmet GÜNAYDIN, Derneğimizin kuruluş yapısını ve gayesini açıklarken, Yusuf YÜCEL YKS sürecini anlattı. Kapatılan Ballıdere Belediyesinin çevredeki 1. nesil gurbetçi vatandaşların köylerine döndüğü için Huzurevine dönüştürülmesini vurguladılar. Beş köyün muhtarı da köyden kente göçün azaltılması konusunda Tatlıpınar Barajının bir an önce bitirilmesinin gerektiğini bildirdiler. Bilindiği gibi, Tatlıpınar köyünde önce gölet olarak planlanan yöre için 21 Mayıs 2013 günü Tatlıpınar köyünde Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu için toplantı düzenlenmiş, Akım Gözleme İstasyonu (AGİ) izlemeleri sonucu baraj yapılması kararlaştırılan bu baraj, 5.45 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip. 16 bin 520 dekar arazinin sulanması ve Tatlıpınar, Geydoğan, Ballıca ve Dereli köylerine içme suyu verilmesi öngörülmektedir. Tatlıpınar barajının planlama raporu tamamlanmış olup, proje hazırlama ihalesi safhasında. Daha sonra söz alan köy muhtarları ve üreticiler, karşılaştıkları diğer sorunları anlatarak köyden kente göçün azaltılması konusunda görüşlerini  paylaştılar.

02 03 04 05 06 07 08 09 10

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir